El correfoc dins la festa major, es una aportació de la colla a la festa major de Sant Quintí, rel.lativament recent, ja que el primer que es va celebrar com a tal va ser l’any 1988, fa poc mes de 20 anys. Tanmateix, la colla anteriorment ja n’habia protagonitzat diversos per tot el territori català.

La paraula correfoc neix a finals de la dècada dels 70 a Barcelona, on les tradicionals cercaviles o professons, evolucionen degut a la entrada en escena del públic assistent, ficant-se enmig dels diables i del foc durant el recorregut de les colles, corren, saltant i participant de l’espetacle, passen a anomenar-se popularment correfocs.

A finals dels 80 neix el correfoc com a tal a Sant Quintí de Mediona. El primer divendres després del 15 d’agost (mare de Déu de les Neus), es el dia escollit per tal espectacle. Amb aquests pocs mes de 20 anys d’història de correfoc, ha anat evolucionant, i creixent,hi ha acabat convertint-se en tot un referent en el món dels correfocs. En els primers anys es cremaven poc mes de 1000 carretilles, actualment s’arriba a les 4000.

El poble s’engalana i s’omple de gent amb ganes de gaudir de l’espectacle, els diables fan la seva part i converteixen els carrers del poble en un autèntic infern!! Omplint tot el recorregut dels diables pels carrers del poble de pirotècnia i efectes especials fins a arribar la plaça de l’església on es fa l’encesa final.

En els últims anys, i sempre en l’afán de millorar l’acte, els diables han compartit l’escenari amb diferents grups de tabals de diferents colles de diables, així com recuperar antics membres per donar un cop de mà en la realització del mateix, i dotar-lo de mes soroll i mes velocitat, tant en la realització com a les recarregues dels ceptrots grans.

La colla es veu incrementada en més de 10 membres. Pero sempre han actuat sols.

En el correfoc es on es veu l’expressió màxima del Ball de Diables de Sant Quintí, canvien la tradicionalitat del seu ball i el seu tratje, per realitzar un gran espectacle de foc. El Llúcifer canvia el ceptrot tradicional (10 carretilles) pel conegut com la calavera amb capacitat per 280 carretilles. La Diablessa per la seva banda passa d’ una simple massa pràcticament igual a la dels diables i amb capacitat per 3 carretilles, a la del triangle o la del barret, totes dues amb capacitat superior a les 140 carretilles.

El recorregut de 1 quilometre, i 1hora de durada, ha estat inalterat des de l’inici del correfoc. Un marc perfecte per tal espectacle que recorre el nucli més antic del poble, abans del final davant l’ajuntament amb l’encesa del balcó del mateix.